Konsten att reflektera

unik bok om reflektion

KONSTEN ATT REFLEKTERA
en vägledning till tänkande, kontemplation och insikt på den buddhistiska vägen
RATNAGUNA
(Gary Hennessey)

Du kan beställa boken direkt genom förlaget eller på BokusAdLibris, eller via din bokhandlare.

E-boken kan köpas via vår widgetshopBöcker (Apple), och andra plattformar. Kontakta förlaget om du vill du ha en mobi-fil till Kindle.

Ett varmt TACK till alla som sponsrade boken. 
Vi fick in 18 895 kr i denna kampanj.


ÖVERSÄTTNGNINGEN och publiceringen av denna bok underlättades av en generös gåva från FutureDharma Fund.


OM BOKEN

Förmågan att reflektera – att tänka på något och att begrunda idéer, handlingar och erfarenheter – är något som utmärker och gör oss fullt ut till människor. Det är också en av de viktigaste övningarna i den buddhistiska traditionen. Ändå finns det märkligt lite i form av litteratur som beskriver hur man går till väga. Ratnaguna erbjuder oss en praktisk vägledning till reflektion i dess många olika former, och hämtar inspiration från sin egen långa erfarenhet av buddhistisk praktik och undervisning, samt hans kunskap i västerländsk filosofi, psykologi och litteratur.

Det här är en bok om: reflektion som andlig praktik, ”vad vi tänker och hur vi tänker på det”, kontemplation och insikt, och reflektion som ett sätt att upptäcka sanningen.

”Boken är full av anekdoter och visdom, sprungen ur personlig erfarenhet. Det är en riktig pärla till bok som man långsamt ska avnjuta och låta kasta ljus över ens liv.”
Professor Paul Gilbert,
författare till ”The Compassionate Mind”.

”Boken bygger på personlig erfarenhet och Ratnaguna skriver direkt ur hjärtat, men boken är också ett resultat av ett vaket och undersökande sinne. Alla som studerar och praktiserar Dharma på allvar borde absolut läsa denna banbrytande bok.”
Urgyen Sangharakshita, grundaren av
Buddhistiska gemenskapen Triratna

”Ratnagunas bok Konsten att reflektera är en uppfriskande och engagerande läsning. Den är en uppmaning till alla som anser ägna sig åt ”andlighet” att inte glömma bort vikten av att tänka, att reflektera. Boken är välskriven och samtidigt som den tar upp komplexa ämnen är den väldigt lättläst. Jag rekommenderar den starkt.”
Roshi Sante Poromaa, lärare på Zenbuddhistiska samfundet

Läs längre och fler omnämnanden och recensioner.

Originalets titel: The Art of ReflectionA Guide to Thinking, Contemplation and Insight on the Buddhist Path Windhorse Publications, 2010. 

INNEHÅLL
om författaren
introduktion
1. ett reflekterande liv
2. att lära från erfarenhet
3. att stanna med ett ämne
4. att läsa på ett reflekterande sätt
5. att föreställa sig buddha
6. att kontemplera verkligheten
ordförklaringar
noter och referenser
index


ISBN 978-91-89208-52-0
ISBN 978-91-89208-53-7 (e-bok)
Översättning: Viryabodhi (Anders Sjöberg)
Omslagsbild: Faye Cornish, Port Renfrew, Kanada(Unsplash)
Omslag & layout: Viryabodhi 
Boken kom ut den 31 augusti 2021. 

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.