Buddhas lära

Buddhas lära – en väg till frihet

BUDDHAS VÄG TILL MEDVETENHET
en vägledning till Satipatthana-sutta
SANGHARAKSHITA

Boken kom ut den 21 september 2022.
Du kan beställa den direkt genom förlaget eller på BokusAdLibris, eller via din bokhandlare.
E-boken kan också köpas via vår widgetshop, Böcker (Apple), och andra plattformar.

Den 20 september hade vi fått in 16.500kr i denna kampanj. Ett stort varmt TACK till alla som bidragit.
Bodhi-förlaget är beroende av bidrag och sponsring för att kunna ge ut sina böcker.


ÖVERSÄTTNINGEN och publiceringen av denna bok underlättades av en generös gåva från FutureDharma Fund och European Chairs Assembly (ECA).


Buddhas lära har på många vis blivit en del av vår kultur, på senare år särskilt genom populariseringen av Mindfulness. Många läser böcker om Mindfulness och går kurser med olika tillämpningar av denna grundläggande buddhistiska praktik.

Buddhismen har ett gott anseende och många känner en attraktion till dess toleranta, odogmatiska lära. Den bär på en tydlig icke-våldsattityd, ett varmt kärleksbudskap och lyfter fram medkänslan. Den har en visdom som är lika relevant idag som den var för 2500 år sedan. Och buddhister verkar vara ett lyckligt folk, trots att de talar så mycket om lidande och döden. Hur går detta ihop?

Det kan vara svårt att riktigt få grepp om Buddhas lära; det finns så många böcker och olika traditioner, så många kulturella uttryck för denna tidlösa tradition. Sangharakshita tar i denna bok upp många av de mest välkända lärorna, från olika delar av buddhismens rika tradition. Han lyckas gå till kärnan i lärorna och sedan relatera dem till vår existentiella situation som människor. Vad kan det innebära att ha ett buddhistiskt förhållningssätt till våra liv idag? Läran blir levande och angelägen, och utmanande – men framför allt leder den till allt större frihet.


Recensioner
från Bokus:
”Jag kan bara varmt rekommendera Buddhas lära. Särskilt till någon som redan läst introduktionsböcker om buddhismen och nu vill få en djupare översikt över olika viktiga delar av buddhismens lära.” (läs mer här!)

från Amazon.co.uk (om den engelska utgåvan):
”A beautifully heartfelt and systematic exposition of the Dharma leaving no stone unturned, yet still weaving story, myth and magic together leaving me in awe and wonder. Don’t hesitate, Sangharakshita has done an incredible job in explaining the Buddha’s Dharma.” (By Mr. H. W. Burgess on 31 Jan. 2012)

Det här är andra delen i en trilogi där de andra delarna är: Vem är Buddha? och Buddhas gemenskap – sangha som andlig praktik.

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.