Introduktion till buddhismen

omslag – Introduktion till buddhismen

INTRODUKTION TILL BUDDHISMEN
Chris Pauling
ISBN 978-91-89208-09-4
(2000, 80s, omtryck flera gånger, senast 2015)
ISBN
 978-91-89208-30-8 (e-bok)

Köp den på Bokus, Adlibris eller iBooks m.fl. ställen. Du kan även använda vår widgetshop.
E-boken finns också i mobi-format (55 kr); kontakta förlaget om du önskar en sådan.

Du kan läsa ett utdrag till boken här.

Det här är en medryckande och inspirerande guide för västerlänningar som vill lära sig mer om den väg för andlig utveckling som buddhismen utgör.

På ett klart och informellt språk ger den en översikt över det viktigaste i Buddhas lära och tillämpning – det som de flesta buddhister överlag är överens om. Den visar hur denna tidlösa visdomslära är mer relevant än någonsin för den moderna människan med hennes psykologiska, sociala och andliga problem.

Boken rymmer mycket information mellan sina pärmar. Men den förmedlar också hur känslomässigt tilltalande denna tradition är, som på många sätt verkat som en befriande kraft för så många västerlänningar under de senaste decennierna. Den fick ett varmt mottagande och köptes upp av många bibliotek.

Chris Pauling (Vadanya) är medlem i Buddhistorden Triratna och har utövat buddhism i drygt 25 år. Han har arbetat i industrin, i bokbranchen, i hjälpverksamhet och i miljörörelsen. Han bor sedan flera år i Sheffield i England och undervisar heltid på Sheffield Buddhist Centre, och har också skrivit material för fördjupade buddhistiska studier.

Recensioner:
”…den visar hur man omsätter teorin i praktik. För den som vill veta mer om läran och etiken är detta en utmärkt skrift …” (utdrag ur Margareta Hartelius recension, BTJ.)

Adlibris
Betyg 5 av 5 | Recension av Ximena | 26 feb 2013 | ’Mycket bra liten bok’
”Man lär sig verkligen av denna bok, enkel och modern skrivet, man får en klar bild av buddhismen.”

Betyg 5 av 5 | Recension av Mikael | 24 jan 2013 | ’Kanonbra!’
”Detta är en jättebra introduktion till buddhism. Bra för dig som är nyfiken.
Kort, lätt intro med innebörd och känsla. Författaren är duktig och skriver enkelt och vardagligt om det viktigaste.
Köp denna, väl värd pengarna.”

Betyg 5 av 5 | Recension av Lennart Parami | 07 aug 2013 | ’Enkelt om Buddhismen’
”Är du nyfiken på Buddhismen? Då kan du börja med den här boken. Rekommenderas till studiecirkel för nybörjare, eftersom det inte finns något bättre på svenska.”

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.