Buddhas gemenskap

BUDDHAS GEMENSKAP
– Sangha som andlig praktik
Sangharakshita

ISBN 978-91-89208-42-1, (2017), 324s
ISBN 978-91-89208-43-8 (e-bok, 2017)
(november 2017)

Originalets titel: ”What is the Sangha? The Nature of spiritual community”, Windhorse Publications, 2001. (Nu utgiven som en del av Complete Works, del 3: The Three Jewels II, Windhorse Publications, 2017.)

Omslagsbilden är på en detalj av det fantastiska buddhistiska templet Borobodur, som ligger på ön Java, Indonesien, och byggdes under 7-800-talet v.t. Foto av Christopher Brown (United Kingdom).

Översättning: Viryabodhi (Anders Sjöberg)
Design och layout: Alexandre Westerlund
Omslag: Alexandre Westerlund

Boken finns att köpa direkt från förlaget men också i widget-shoppen, hos Bokus och AdLibris. Den finns också nu som e-bok på en mängd olika plattformar, som ePub. Om du vill ha den i Kindle-format (mobi), ">kontakta då förlaget, så kan vi skicka en sådan till dig (85 kr).

Publiceringen av den här boken underlättades av en generös donation från Triratna European Chairs Assembly (ECA). Ett stort tack!

Varmt TACK till alla som var med och sponsrade eller förhandsbeställde boken. Vi fick in 9 031 kr på detta vis.

Recensioner: klicka här.

Den andliga gemenskapen – Sanghan – räknas traditionellt som en av buddhismens tre högsta ideal, tillsammans med Buddha och Dharma (hans lära). Hur kommer det sig? Många anser nog att dharmapraktik mest handlar om ett personligt åtagande, inte om att gå med i en grupp, medan andra tror att ”sanghan” endast syftar på den monastiska gemenskapen.

I den här boken beskrivs sanghaidealet som en fri sammanslutning av individer som strävar mot upplysning. Vad består egentligen denna gemenskap av? Detta utforskande balanseras av reflektioner om individualitet och vad det innebär att vara en sann människa. Sista delen av boken ägnas åt individens relation till andra – vänner, familj, medarbetare och andliga lärare, samt vilka band den buddhistiska gemenskapen har till världen i stort.

I hela boken ger Sangharakshita uttryck för sitt passionerade åtagande till sangha som ideal. Hur kan vi hjälpa varandra, och världen, att leva på ett sätt som är mer upplyst och medkännande? Hur kan vi vara goda vänner med varandra? Sangharakshita visar hur sangha kan bli ett inspirerade ideal och en andlig praktik i sig, vilket gör boken levande och angelägen.

Det här är sista delen i en trilogi där de andra delarna är: Vem är Buddha? och Buddhas lära – en väg till frihet.

Den här hemsidan använder cookies, som underlättar ditt användande. Genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.